Haberler

KARDELEN SINIFI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ ARALIK AYI ETKİNLİKLERİ

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Kardelen sınıfında Aralık ayı etkinliği olarak İglu'nun İçinde Ne Var kitabı etkileşimli kitap okuma yöntemi ile okundu. Sonrasında projeksiyon cihazından kitabın içeriği ile alakalı görseller yansıtıldı. İglu sanat etkinliği yapıldı.

Devamı

ARILAR SINIFI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ MOZAİK ETKİNLİĞİ

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayı etkileşimli kitap okuma uygulamasında öğrencilerle MOZAİK kitabı okunup incelendi hikaye esnasında 5N1K sorularınin sorulmasına bilinmeyen sözcüklerin yazilmasina dikkat edildi. Hikaye etkinliğinin ardından bilinmeyen sözcükler dilimizin zenginlikleri köşesine resimleriyle asıldı çocukların bilinmeyen kelimeleri incelenmesi sağlandı ardından sözcük avına çıkan öğrenciler resim ve sözcük eşleştirmesini gerçekleştirdi Hikayenin ışığında hazırlanan eşleştirme kartlari ve yapbozlar çocuklara dağıtıldı mozaik, vazo ve çiçekler konulu bu etkinliğe tüm çocukların aktif katılımı sağlandı. Tüm etkinliklerin ardından karışık halde hazirlanan çeşitli mozaik çalışmaları sanat etkinliği dagitilip yapıldı. Dilimizin zenginlikleri Kasım ayı aile buluşmaları kapsamında ailelerin ve çocukların birlikte katılım göstereceği bir faaliyet adı altında velilerimiz evde çocuklarıyla istedikleri hikayeyi okuyup bilinmeyen kelimeleri bir kağıda yazarak okula gönderdiler daha sonra çocuklar sınıfta bu kelimeler üzerinde konuşup ailelerle yaptıkları sözcük araştırması sonucunda ne anlama geldiğini arkadaşlarına anlattılar.

Devamı

ARILAR SINIFI DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ BÜTÜNLEŞTİRİLMİŞ ETKİNLİKLER

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayı etkileşimli kitap okuma uygulamasında öğrencilerle büyüteç kitabı okunup incelendi hikaye esnasında 5N1K sorularınin sorulmasına bilinmeyen sözcüklerin yazilmasina dikkat edildi. Hikaye etkinliğinin ardından bilinmeyen sözcükler dilimizin zenginlikleri köşesine resimleriyle asıldı çocukların bilinmeyen kelimeleri incelenmesi sağlandı ardından sözcük avına çıkan öğrenciler resim ve sözcük eşleştirmesini gerçekleştirdi Çocuklar doğadan topladığımız yaprak parçaları kozalak toprak gibi materyalleri sınıftaki büyüteçlerle incelediler Tüm bu etkinliklerimizin ardından büyüteç konulu bir sanat etkinliği gerçekleştirdik Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında aralık ayı etkileşimli kitap okuma uygulamasında öğrencilerle İglunun içinde ne var kitabı okunup incelendi hikaye esnasında 5N1K sorularınin sorulmasına bilinmeyen sözcüklerin yazilmasina dikkat edildi. Hikaye etkinliğinin ardından bilinmeyen sözcükler dilimizin zenginlikleri köşesine resimleriyle asıldı çocukların bilinmeyen kelimeleri incelenmesi sağlandı ardından sözcük avına çıkan öğrenciler resim ve sözcük eşleştirmesini gerçekleştirdi Bu etkinliklerimizin ardından penguen konulu bir sanat etkinliği gerçekleştirdik  

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA ETKİLEŞİMLİ KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİMİZ

İnci Taneleri Sınıfı Öğle devresinde Duvarın arkasında ne var?” Kitabımızın adı veli katılımı ile kitabımızı okuduk ve ardından  Çocukların ilk defa duydukları  “ püf çiçeği”ni araştırıp neye benzediğini gördük ve diğer adı “ uduhinbia” olduğunu öğrendik ardından resmetti çocuklar etkileşimli kitap okuma etkinliğimiz sona erdi

Devamı

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ OKULUMUZDA UYGULANMAKTADIR

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir. Etkinlik görselleri Minik Eller sınıfı sabaH grubuna aittir.

Devamı

KARINCALAR SINIFI SABAH DEVRESİNİN KURU BUZ DENEYİ

Kuru buz dondurulmuş karbon dioksittir. Karbon dioksit bileşiği normal şartlarda gaz halinde bulunur. Yüksek basınç altında sıvılaştırılan karbon dioksit gazı daha sonra laboratuvar ortamında gaz haline dönüştürülür. Kuru buz, ılık veya sıcak suya konulursa, havada sisli bir ortam elde edilebilir. Bunun sebebi, kuru buzun süblimleşirken ortamdaki ısıyı almasıdır. Bu hava içerisinde bulunan su moleküllerini soğutur ve sonuçta ağır hareket eden yoğun bir sis bulutu ortaya çıkar. Bu deney öğrencilerimizin çok dikkatini çekti.Maddeninkatı halden gaz haline buhar şeklinde dönüşmesini ilgi ve merakla izlediler.

Devamı

KAPTAN TUFAN İSİMLİ TİYATRO OYUNU OKULUMUZDA SERGİLENDİ

Kaptan Tufan gemisi ile denizleri aşan bir gezgindir. Gemisinin batması ile bir adaya düşen Kaptan Tufan'nın maceralarına adadaki Maymun, Öğretmen BayanKuş ve Papağan da dahil olur.  Öğrencilerimiz bu keyifli serüveni ilgi ve merakla izlediler.Tiyatro oyununda okul sevgisi,arkadaş sevgisi ,saygı hoşgörü arkadaşlık dostluk gibi temalar bulunmaktaydı.

Devamı

TUTUM YATIRIM ve TÜRK MALLARI HAFTASI OKULUMUZDA RENGARENK KUTLANDI

Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve ''yerli malı kullanmanın önemi'' vurgulanır. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denir. İhtiyaçlara harcandıktan sonra artakalan para ile yatırım yapmanın önemi üzerinde durulur. Tüketilecek ürünlerin ülkede üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatılır. Bu şekilde ülkenin zenginliklerinin artması amaçlanmaktadır. Ayrıca bilinçli tüketicilik konuları üzerinde durulur. Okullarda 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan bu haftada tutum, yatırım ve Türk malları hakkında bilgi verilir. Şiirler okunur, konuşmalar yapılır, skeçler ve oyunlar oynanır.

Devamı