MİNİK ELLERLE TURŞU KURMA ETKİNLİĞİMİZ
Malzemeler:
- Turşu Sebzeleri
- Tuz ve Su
- Tuşu Kavanozu
Yaş:
- + 2 Yaş
Kazanımlar:
- Günlük Yaşam Becerileri
- Bilimsel Beceriler
- El-Göz Koordinasyonu
- Neden-Sonuç ilişkisi
- Duyuların Hassaslaştırılması (Tatma duyusu)
- Sabır
Birçoğumuzun evinde yapılmasa bile sofralarda yer alan, severek tüketilen bir gıdadır turşu. Özellikle kış aylarının vazgeçilmez salata alternatiflerindendir. Bu çok sevilen gıdayı bir de okulumuzda yapmaya karar verdik.
Bu etkinliğimizde öğrencilerimiz ile turşu kuruyoruz. Öncelikle turşu malzemelerini hazırlıyoruz. Hazırladığımız malzemeleri kavanoza yerleştirme görevi öğrencilerimize ait. İlk aşamamız olan “Turşu nelerden yapılır?” konusu da burada öğrenilmiş oluyor. Günlük yaşam becerisi etkinliğini bu esnada gerçekleştiriyoruz. Kavanozun kapağını kapatmamız ile birlikte ikinci aşama başlıyor, “beklemek”. Bu biraz sabır gerektiriyor. Bu sırada öğrencilermize sebzelerin nasıl turşuya dönüştükleri anlatılacak. Bu da işin bilimsel kısmı. Son aşama ise tatma aşaması. Sebze tadı ile turşu tadı kıyaslanacak ve aradaki fark hakkında konuşulacak. Bu kısım ise tatma duyusunun hassaslaştırılmasını hedefliyor.
Görüldüğü gibi çok fonksiyonlu ve eğlenceli bir etkinlik. Çocuklarımız hem eğleniyor hem günlük yaşam becerileri kazanıyor.