HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZEL

Paylaşmak, başkalarını düşünmek, işbirliğine açık olmak gibi duygular çocuklarda zamanla gelişiyor. Çocuklara paylaşmanın ellerindekini kaybetmek olmadığını ama her zaman elindekileri herkese vermek olmadığını da anlatmak gerekiyor. Paylaşmanın karşılık bekleyerek yapılmadığını da onlara öğretmek önemli. Elbette paylaşmak, herkesin yararına olduğunda daha anlamlı ancak çocuklar paylaşmayı bir kazanç olarak da görmemeliler. Paylaşmaktan kazandığımız şeyin çoğu zaman mutluluk olduğunu anlayan çocuklar, hayattan daha çok keyif alıyorlar. Paylaşmanın bölüşmek olduğunu öğrenmeleri çocukların başkalarını da düşünen, sosyal farkındalığı yüksek bireyler olmasını sağlıyor. Çocukların sahip olduklarını gönüllü olarak paylaşması onların işbirliğine açık insanlar olmalarına katkıda bulunuyor.

Okulumuzda yaptığımız paylaşım günü etkinlikleri ile öğrencilerimizin paylaşmayı seven yardımsever vicdanlı ve sorumluluk sahibi bireyler olmasını hedefliyoruz.

08-12-202308-12-202308-12-202308-12-2023