BİTKİ DİKME YETİŞTİRME ETKİNLİKLERİ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ DOĞAYLA BULUŞTURUYORUZ

Bitki Yetiştirmenin Çocuğa Faydaları

Sınıfta ve bahçede bitki yetiştirme çocukların doğa ile ilgili bilgilerini geliştirmeye yardım etmektedir. Çocuklar toprağı tanımakta ve türlerini öğrenmektedirler. Bitki yetiştirme çalışmaları ile çocuklar, kurallarına uygun ve güvenli bir şekilde araç kullanmayı, arkadaşlarıyla işbirliği yapmayı, araçları ve alanı paylaşmayı, grupla beraber çalışmayı, sorumluluğunu yerine getirmeyi, bitkilerin de büyümesi için insanlar gibi suya ve beslenmeye ihtiyacı olduğunu, güneş ve ışığın bitkilerin gelişimini nasıl etkilediğini öğrenmektedirler. Bunları tartışarak da gözlem yapma alışkanlıkları gelişmektedir.

Okulumuz Minik Eller sınıfı sabah grubu okul bahçemizde doğan dikim etkinliği gerçekleştirdi.Süreç içerisinde dikilen soğanların takibi yapılarak gelişimleri izlenecektir.

05-03-202405-03-202405-03-202405-03-2024